Programmamanagement

Programma's worden gebruikt om op grotere schaal doelen te bereiken waarvan de maatregelen divers zijn of op veel verschillende locaties moeten plaatsvinden. Daarnaast moet het programmamanagement bijsturen als de resultaten van projecten achterblijven of het effect op het programmadoel tegenvalt.

Bij programma's gaat het in de basis om DAR. Doelen, Activiteiten en Resources

Als je bijvoorbeeld binnen een fabriek, business unit of organisatie 15% minder storingen wil bereiken om de productie te verhogen en kosten te besparen zal gekeken moet worden welke maatregelen / activiteiten nodig zijn om dat doel te bereiken. Bijvoorbeeld: storingsreductie, RCM training, verbeteren inspectieloop, installatie op specificatie brengen, werkstroomproces verbeteren etc.

Vervolgens kan je deze activiteiten projectmatig implementeren. Het programma moet zorgen voor het selecteren van de juiste projecten, het aanbieden van werkwijzes en scheppen van randvoorwaarden (geld, resources) en opvolgen van de voortgang van de resultaten.

Esito heeft veel ervaring opgedaan met programma's op het gebied van reliability, asset management en maintenance. Een praktische aanpak, goed stakeholder management en een werkwijze die aansluit bij de status van de organisatie is wat onze programma's kenmerkt.

shape

Hoe kunnen we helpen?

Als u meer wilt weten over deze case of onze dienstverlening, neem dan contact op met Matthijs Bakker