Thermografische inspecties

Bij Thermografie wordt gebruik gemaakt van infraroodstraling. Deze straling wordt uitgezonden door alles wat een temperatuur heeft boven het absolute nulpunt van -273 graden Celsius. Identieke temperaturen van verschillende materialen geven verschillende emissiviteiten. Daarom is de mate van infraroodstraling niet dezelfde en kun je snel fouten maken als je niet compenseert voor de verschillende materialen. Verschillen van tientallen tot honderden graden zijn heel normaal, als je niet goed compenseert. Veel infraroodapparatuur staat vast ingesteld op een emissiviteit E = 95%. We horen dan wel eens dat mensen zeggen dat ze alleen een idee willen hebben van de temperatuur. Maar infraroodbeelden zitten soms gemakkelijk 50 graden er naast als je niet weet hoe je ze moet interpreteren.

In deze training leer je in één dag de beginselen van IR. Je leert hoe je de camera of meetapparatuur moet instellen, hoe je een infrarood beeld maakt en hoe je die moet interpreteren. Je leert hoe je omgaat met reflecties van jezelf en andere bronnen. Hoe je de emissiviteit kunt bepalen, wat gradiënten zijn en wat ze vertellen over mogelijk storingen of potentiële storingen. Je leert hoe vaak je moet inspecteren en hoe je welke gegevens moet trenden.

Deze training is een hands-on training met wat achterliggende theorie. Hij is bedoeld voor de praktijkmensen die gebruik maken van IR apparatuur. Eigen apparatuur meenemen wordt nadrukkelijk geadviseerd.

Na deze training weet je hoe je camera werkt, hoe je IR beelden maakt en er mee omgaat. Hoe je de echte temperaturen kunt bepalen door de juiste compensaties los te laten op de IR beelden.

shape

Hoe kunnen we helpen?

Als u meer wilt weten over deze case of onze dienstverlening, neem dan contact op met Rik Plattel