RCM Level 2

RCM Level 2 (RCM facilitatortraining)

De facilitatortraining is de opleiding tot Master in RCM. Met dit certificaat op zak ben je de leidinggevende van een of meerdere werkgroepen die onderhoudsconcepten maken. Je bent als facilitator de persoon die eindverantwoordelijk is voor de kwaliteit van alle onderhoudsplannen op de locatie. Je weet hoe je geadviseerde onderhoudsplannen moet toetsen. Je kunt de effectiviteit van ieder onderhoudsplan afzonderlijk meten door gebruik te maken van de MPE. Kritikaliteitsanalyses hebben geen geheimen meer. Je kunt switchen tussen methodieken als RCM – ODM – QM. Je past de juiste methodieken toe. Grondig waar vereist, snel en oppervlakkig waar het kan. Jij bent de persoon die het storingsgedrag van een productielocatie compleet gaat optimaliseren. Dat lukt niet in een dag. je maakt een road map wanneer je wat af hebt.

In de Level 2 training leer je alle technieken te doorgronden om storingsgedrag te beschrijven. Je weet wanneer je een Object FMECA of een Process FMEA moet toepassen. Je kent alle valkuilen en weet de werkgroep te behoeden om veel voorkomende fouten te maken.

Als facilitator maak je waarde voor het bedrijf. Zoveel, dat je zal gaan opvallen, omdat je de Reliability Management taal toepast en weet hoe je storingsgedrag van complexe installaties aan moet pakken.

Deze Level 2 training gaat de rest van je professionele leven beïnvloeden. Wees voorbereid, want 10 dagen theorie gaat je niet in de koude kleren zitten. Je hebt HBO denkniveau nodig, anders loop je zeker vast.

Als facilitator kun je de methodieken op een flipover, bord, papier of excel toepassen. Maar je kunt ook werken met goede RCM software.

Kortom, kun je die verantwoordelijk aan? Zorg dat je RCM level 1 bent gecertificeerd en schrijf je in voor RCM Level 2.

shape

Hoe kunnen we helpen?

Als u meer wilt weten over deze case of onze dienstverlening, neem dan contact op met Rik Plattel