Implementatie van elektronische aanwezigheidsregistratie op 15 locaties

Metaal

Uitdaging voor de klant

Onze klant stond voor de uitdaging om na >20 jaar de elektronische registratie van de aanwezigheid van personen te vervangen (i.v.m. veiligheid in geval van een calamiteit). Daarnaast wenste men de gewerkte uren van externe medewerkers digitaal te bewaren en het werkvergunningenproces te vervangen en te integreren. Aangezien dit project reeds was gestart en tegen de nodige problemen aanliep werden wij gevraagd om hierin ondersteuning te bieden en het project te leiden.

illustration

De oplossing

De gewenste processen en bedachte oplossingen zijn in kaart gebracht, waarna de implementatie is opgedeeld naar fases. Om te beginnen is de fase van de vervanging van de elektronische aanwezigheid van personen uitgewerkt. De requirements zijn definitief vastgelegd en afgestemd met de stakeholders. De software ontwikkeling is begeleid en de stakeholders zijn voorbereid op de verandering. Esito heeft het project- en programma management van zowel de ontwikkel- als de implementatiefase uitgevoerd.

Het resultaat

Het product is goed ontvangen door de medewerkers, de ondernemingsraad is akkoord gegaan met de wijzigingen en de betrokkenen zijn getraind in de werking van het nieuwe systeem. Op dit moment wordt het systeem met succes uitgerold bij de 10 betrokken fabrieken. Door dit systeem is de aanwezigheid registratie sterk verbeterd en klaar voor de toekomst.

Tags

shape

Hoe kunnen we helpen?

Als u meer wilt weten over deze case of onze dienstverlening, neem dan contact op met Matthijs Bakker