Meer rendement uit inspecties – Inspectieloop programma

Metaal

Uitdaging

Onze klant is continue bezig om de betrouwbaarheid van zijn installatie te verhogen en tegen optimale kosten. Als onderdeel van deze Journey to Reliability is Esito gevraagd om te ondersteunen bij het inrichten, managen en mede uitvoeren van het inspectieloopprogramma.

illustration

Oplossing

Omdat 10 verschillende fabrieken hadden aangegeven dat de effectiviteit van de inspecties verbeterd kan worden is gekozen voor een sitebrede aanpak met steeds een specifieke uitrol per fabrieksonderdeel of productielijn. Binnen het programma heeft Esito gezorgd voor het programma management en hebben we op interim basis aan aantal Reliability Engineers geleverd om projecten uit te voeren samen met de klant medewerkers en een deel van de 18 maintenance trainees te begeleiden. Omdat elke productielijn andere behoeftes heeft qua optimalisatie van inspecties is gekozen voor aanpak waarbij steeds tailormade wordt geïmplementeerd binnen de standaard aanpak. Tijdens het programma zijn honderden inspecteurs, maintenance engineers, teamleiders en installatiebeheerder betrokken geweest bij het optimaliseren en borgen van de verbeteringen.

Business men

Resultaat

Als resultaat is te zien dat het aantal storingen naar beneden gaat en dat er kosten worden bespaard door het slimmer inzetten van inspecties. Daarnaast zijn alle inspecties traceerbaar gemaakt naar het werk uit inspectie waardoor steeds beoordeeld kan worden of een inspectie wel zinnig is en het vervolgwerk wordt opgepakt.

  • Minder inspecties dus minder kosten
  • Efficiëntere inspecties dus minder kosten
  • Tijdige uitvoering van het werk uit inspectie
  • Minder storingen dus minder ongeplande stilstanden

Opgebouwde competenties bij de klant

  • 15 young professionals ervaring op laten doen en opgeleid
  • Installatiesbeheerders bewust van het belang van inspecties en en opvolging
  • Inzicht in inspectie effectiviteit van de inspectieloop tool
  • Standaard rapportages en tooling voor alle fabrieken van installatie tot site niveau

Tags

shape

Hoe kunnen we helpen?

Als u meer wilt weten over deze case of onze dienstverlening, neem dan contact op met Matthijs Bakker