Over ons

Onze visie op implementatie van resultaten

Het realiseren van de duurzame blijvende resultaten, dat is waar wij blij van worden. Gedragsverandering, 80/20, praktisch, samen creëren en resultaatgerichtheid. Dit zijn de waarden waarmee Esito implementeert. Omdat de grootste waarde zit in het implementeren van een visie, strategie of beleid hebben wij ons hierin gespecialiseerd. Naast inhoudelijk kennis weten wij veel van praktisch kennis van verandermanagement en gedragsverandering. Door in elke fase van de implementatie zowel de inhoud als de verandering praktisch in te vullen komen we met onze klanten tot resultaten die blijvend zijn. Daarnaast wordt bij elke klant gekeken wat in zijn fase van ontwikkeling de beste stap is om te nemen zodat de randvoorwaarden aanwezig zijn om succesvol te implementeren. Om te kunnen verbeteren moet je eerst weten waar je staat en waar je heen wilt. Als je dit weet kan je een plan maken hoe van A naar B te komen en je juiste competenties en capaciteit benoemen die je nodig hebt om dit plan waar te maken

inhoud en verandering

Onze visie op Assetmanagement en onderhoud

In veel organisaties is het managen van assets van essentieel belang voor de primaire processen. Vaak ligt er dan ook een goede eigentijdse visie en strategie voor assetmanagement en onderhoud. Toch blijkt de praktijk weerbarstiger en lukt het weinig organisaties om assetmanagement echt goed te implementeren.

Maar wie visie en strategie wil omzetten in een succesverhaal moet nadrukkelijk de factor mens meenemen. Esito heeft hiervoor een krachtige aanpak ontwikkeld. Wij brengen – gebaseerd op een stevige analyse – inhoud en mens bij elkaar. Zo helpen we u om assetmanagement en onderhoud naar een hoger niveau te tillen.

Wij gebruiken vaak een volwassenheidsmodel om te de huidige fase van ontwikkeling van de organisatie aan te geven.

fases van ontwikkeling

  1. Brandweer - Storingen afhandelen – Urgentie, prioriteit, communicatie, samenwerking productie (reactief)
  2. Gepland - Sturing op werkstroom – Werkvoorbereiding, planning en toezicht (planmatig werken)
  3. Preventief - Maintenance engineering – Het juiste onderhoud definiëren en laten uitvoeren incl. feedback loop (Preventief)
  4. Voorspellend - Reliability Engineering – Elimineren terugkerende storingen, voorspellen storingen (betrouwbaar/voorspelbaar)
  5. Proactief - Wereldklasse / lifecycle optimisation (optimum)

Tijdens het veranderproces moet zowel de inhoud als de verandering actief worden begeleid en invulling gegeven. Hier komen kennis & expertise samen met verander- en projectmanagement vaardigheden. Esito brengt in de projecten de juiste mensen bij elkaar die kunnen voor praktische invulling en inhoud en ook het veranderaspect in juiste banen leiden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en beschikbare professionals