Abderrachid heeft belangrijke rol bij inrichting onderhoud voor nieuwe havenkraan

maandag 12 oktober 2020
illustration

Op 20 september 2020 is de nieuwe havenkraan bij Tata Steel in IJmuiden aangekomen. Deze havenkraan wordt gebruikt voor het lossen van zeeschepen met grondstoffen voor de staalproductie. De 62 meter hoge, 108 meter lange en 32 meter brede kraan werd op 26 augustus in Polen op een ponton geplaatst en is over zee naar IJmuiden vervoerd.

De afdeling Projects and Technical Consultancy (PTC) van Tata Steel heeft 5 jaar aan dit project gewerkt. PTC is verantwoordelijk voor het ontwerp, engineering tot inbedrijfstelling. Voor het eind van dit jaar zal de kraan overgedragen worden aan de afdeling Grondstoffenlogistiek (GSL).

Abderrachid Boudilab is sinds begin 2019 betrokken bij het project, als reliability- en maintenance engineer, vanuit de afdeling GSL. In het begin heeft Abderrachid deel genomen aan de FMECA sessies met verschillende disciplines in de rol van maintenance engineer. Sinds begin 2020 in de rol van reliability/maintenance engineer als kwaliteitscontroleur van het maintenance concept en de werkinstructies die door andere firma’s worden gemaakt.

De nieuwe havenkraan onderweg naar TATA steel

De rol van Abderrachid bij de nieuwe kraan was veelzijdig. Van het bijwonen en meedenken over het onderhoud tot het controleren van het gehele maintenance concept. De grootste uitdaging voor de gehele projectgroep was het afronden van het onderhoudsconcept voordat de kraan zou arriveren. De FMECA is tijdig afgerond, alsmede de preventieve onderhoudsplannen in SAP zetten, met de bijbehorende taakregels. Komende periode zal de afdeling PTC, samen met de beheerders en technisch specialisten van de afdeling GSL, de kraan testen en in bedrijf stellen. Tegelijkertijd zullen ca. 45 werkinstructies gemaakt worden en aan de PO-plannen gekoppeld worden.

Hiermee is een einde gekomen aan de inzet van Abderrachid bij TATA GSL en is hij weer beschikbaar voor een nieuw project.

Als u meer wilt weten over onze werkwijze en aanpak volg dan de link over inrichten onderhoud voor nieuwbouw .